Veelgestelde vragen

Escape Room

Hoe werkt dat, met 20 mensen een escape room spelen?

Dit is een vraag die wij vaker krijgen bij onze escape rooms. Wij hebben ruim 3 jaar ervaring in het maken van escape rooms voor grotere groepen en hebben daar verschillende concepten voor ontwikkeld. Zonder te veel te verklappen willen we zeggen dat je in deze escape room als verschillende teams naar binnen zult gaan, met een gezamenlijk doel en plan, en zult moeten samenwerken om met z’n allen de buit te veroveren en te ontsnappen.

De puzzels zijn, waar nodig, zo gemaakt dat ze door grote groepen goed te spelen zijn.

Kan er iemand extra mee?

Iemand extra meenemen is bijna altijd mogelijk tot 20 personen. Bel of mail even om te vragen of de reservering nog aangepast kan worden en dan krijg je een extra betaallink toegestuurd.

Is het wel veilig binnen?

Wij vinden veiligheid erg belangrijk en hebben daarom een aantal veiligheidsmaatregelen genomen. In dit artikel lees je hier meer over (inclusief foto’s).

Is de escape room moeilijk?

Ja, escape rooms zijn moeilijk, zo ook deze. Wij vinden het leuk om uitdagende puzzels te maken. Daarbij letten we er op dat er niet alleen een leuke variatie is tussen moeilijke en makkelijke puzzels is, maar ook dat er veel verschillende soorten puzzels zijn.

De vorige escape room die wij maakten had een slagingspercentage van iets minder dan 50%.

Een tijdelijke pop-up escape room, is dat wel leuk?

Bij het maken van een tijdelijke escape room is er natuurlijk minder tijd en budget dan voor een vaste kamer. Dat betekent niet dat de ervaring minder leuk is. Met popup-escape hebben we veel ervaring met het neerzetten van tijdelijke escape rooms in allerlei verschillende ruimtes. We gebruiken de sfeer in de ruimtes die beschikbaar zijn en laten dat extra sterk naar boven komen. Deze escape room gebruikt een échte oude bankkluis en de omliggende kelder.

Omdat we al bestaande technische oplossingen hebben, zul je in deze escape room weinig codesloten en kistjes tegenkomen. We hebben een zeer modulair systeem waardoor we makkelijk in elke ruimte technische (magische) puzzels kunnen neerzetten.

Dus ja, er is niet de mogelijkheid om de ruimte’s 100% om te bouwen, maar juist door creatief met de beschikbare ruimtes om te gaan zetten we een hele gave escape room neer!

Is de escape room eng?

Nee, deze escape room is niet eng. Natuurlijk is de escape room wel spannend, maar er zitten geen schrik effecten in en er wordt ook niet gebruik gemaakt van enge attributen.

Algemeen

Hoeveel personen kunnen er tegelijk in de kamer?

De escaperoom is met verschillende groepen te spelen (van 4-20 personen), omdat we meerdere verschillende kamers beschikbaar hebben. Op het einde kom je met z’n allen weer samen bij het eindspel, waar samenwerking van groot belang is.

Moet ik speciale kleding of schoenen dragen?

Nee hoor, je kan gewoon in je dagelijkse outfit de kamer betreden. Iedereen is vrij in zijn of haar kledingkeuze, zij het binnen de grenzen van het redelijke.
Wil je bijvoorbeeld op je vrijgezellenuitje in konijnenpak het spel spelen? Geen probleem, hoewel dit ongetwijfeld wat warm zal zijn.
Verder heb je ook geen hardloopschoenen nodig – we doen niet aan marathons.

Hebben jullie huisregels?

Het spelen van Red Carpet Ecape geschiedt geheel op eigen risico.
Mobiele telefoons zijn in de kamer niet toegestaan.
Aanstekers zijn in de kamer niet toegestaan.
Waardevolle spullen kunnen veilig worden opgeborgen voor je de kamer betreedt.
Onder invloed van drank en/of drugs spelen is niet toegestaan, je krijgt dan geen toegang tot de kamer. Wij behouden het recht om de toegang te ontzeggen, er zal dan geen teruggave van de betaling plaatsvinden.
Minimum leeftijd voor zelfstandige deelname is 16 jaar.
Elk team met deelnemers van 16-18 jaar dient begeleid te worden door minimaal een volwassene per 4 16-18 jarigen.
Elk team met deelnemers van 12-15 jaar dient begeleid te worden door minimaal een volwassen per 12-15 jarige.
Bij twijfel over de leeftijd van een deelnemer vragen wij om legitimatie.
Tot 72 uur voor reservering kan er kosteloos worden geannuleerd. Na 72 uur brengen we de helft van de kamerprijs in rekening. Bij annuleringen korter dan 48 uur voor aanvang brengen we het volledige bedrag in rekening.
Dingen forceren, stuk slaan, of moedwillig kapot maken is niet toegestaan. De kosten die we moeten maken om de boel weer te repareren zullen worden verhaald op de groep.
Zorg dat je op tijd aanwezig bent. Te laat zijn kan in het ergste geval een kortere speeltijd tot gevolg hebben.

Kan je tijdens het spel naar het toilet?

Nee, dat gaat niet. Mocht je het echt niet houden, dan zullen we het spel stil moeten leggen. Uiteraard heb je voor het spel begint wel de mogelijkheid om gebruik te maken van het toilet.

Ik ben slecht ter been. Kan ik de escaperoom zonder problemen spelen?

Je hoeft geen acrobaat te zijn om de kamer te kunnen spelen. Je hoeft geen halve marathon te lopen en klimmen en klauteren is niet nodig. De Escape Room is ondergronds, dus zo nu en dan trappen op en af lopen.

Ik spreek geen Nederlands, kan ik de kamer wel spelen/I don’t speak Dutch, can I play?

Yes! We’ve made the room in such a way that you could play it without being able to speak Dutch.

Mag ik mijn zoon/dochter van 12 jaar meenemen?

Ja dat mag, we hanteren de regel dat er per 12 jarige een volwassen begeleider moet zijn.
Vanaf 16 jaar hanteren we de regel dat er per 4 16-18 jarigen een volwassen begeleider moet zijn.
Bij twijfel over je leeftijd vragen we je om je identiteitspapieren. Wanneer hieruit blijkt dat een jongere niet oud genoeg is, mag je de kamer niet spelen.

Een hapje en een drankje, is dat bij jullie mogelijk?

Dat is zeker mogelijk, er is een bar in de Red Carpet Lounge!

Kan ik op factuurbasis betalen?

Ja, dat is geen probleem. Stuur ons even een mailtje met jullie gewenste datum+tijdstip en aantal personen.

Reserveren

Wat zijn de prijzen?

Zie onze tarieven pagina.

Reserveren, is dat echt nodig?

Ja! Het spel is alleen mogelijk op reservering. Als je zomaar langskomt kunnen we niet garanderen dat er plek voor je is. Uiteraard mag je wel altijd, ook last-minute, een belletje doen naar 06 29 78 08 16 om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Het kan natuurlijk zijn dat er net een groep is uitgevallen, waardoor het door jou gewenste tijdslot op het laatste moment toch beschikbaar is.

Hoe kan ik reserveren?

Reservering is mogelijk via de website: reserveren
Kom je er niet uit, of heb je vragen, neem dan contact met ons op via:
Telefonisch op 06 29 78 08 16
of mail naar: info@redcarpetescape.nl

Een optie op een bepaalde datum/tijd, is dat mogelijk?

Nee, dat kan niet. Wat je wel kunt doen is alvast boeken voor het aantal personen waarmee je sowieso de escape room wilt spelen. Dan kun je tot 2 dagen van te voren extra personen bijboeken door te mailen of te bellen. Neem contact op via 06 29 78 08 16 of stuur een mailtje naar info@redcarpetescape.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Mijn gewenste datum/tijd kan ik online niet aanklikken, kan ik toch reserveren?

Indien het tijdslot al door een andere groep is gereserveerd zal dat niet gaan, valt je gewenste datum/tijd buiten onze reguliere openingstijden, dan komen we er altijd wel uit. Neem contact op via 06 29 78 08 16 of stuur een mailtje naar info@redcarpetescape.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Hoe kan ik betalen?

Je reservering kan je direct vooraf betalen middels iDeal.
Eventueel ter plekke genuttigde drankjes en/of overige versnaperingen kunnen aan de bar van de Red Carpet Lounge worden betaald.
Voor bedrijven is het uiteraard mogelijk een factuur te ontvangen. Hiervoor brengen we administratiekosten van €15,- exclusief BTW 21%.

Er heeft iemand afgezegd, is dat een probleem?

Dit maakt voor ons niet uit.

Kan ik mijn reservering annuleren?

Tot 72 uur voor aanvang kan je je reservering kosteloos annuleren. Bij annuleren na 72 uur brengen we de helft van de kamerprijs in rekening. Annuleer je binnen 48 uur voor aanvang, dan berekenen we de volledige kamerprijs. Annuleren kan per mail naar info@redcarpetescape.nl

Er wil iemand extra mee, kan dat?

Dat is helaas niet mogelijk. Tot 2 dagen van te voren kan je een wijziging doorgeven van +- 2 personen.

Logistiek

Hoe laat moeten we aanwezig zijn?

Zorg ervoor dat je team 15 minuten voor aanvang compleet is. De kamer wordt gereserveerd in vaste tijdsblokken. Als je te laat bent gaat het van de speeltijd af.
We hebben een ontvangstruimte, de Red Carpet Lounge, waarin jullie kunnen wachten totdat het spel voor jullie gaat beginnen.

Hoe zit het met parkeren?